COACHING NA HG ZWANGERSCHAP

 

Coaching na HG zwangerschap

 

Zwangeren met Hyperemesis Gravidarum (HG) ervaren de zwangerschap meestal niet als een roze wolk. Veelal om de lichamelijke aspecten van de ziekte, maar zeker ook vanwege de emotionele kant.

Als ‘de hel die HG heet’ dan voorbij is doordat je bevallen bent, verwachten veel ex-HG-ers dat de roze wolk dan wel zal komen. Helaas is dat vaak niet het geval, want het lichaam is namelijk niet meteen hersteld na zo’n zware zwangerschap. Dit kan bij jou als moeder voor frustratie zorgen, maar ook bij je partner, je familie of je werkgever (“je bent nou toch bevallen, dus ben je toch weer beter?”).

Doordat Suzan van Velthoven van Praktijk Bijzonder zelf twee HG-zwangerschappen heeft doorgemaakt, weet ze als geen ander hoe zwart de wolk kan zijn en hoe lang het herstel soms kan duren.

Tijdens het traject van individuele begeleiding en coaching kun je worden geholpen met:

-het verwerken van wat er allemaal heeft plaatsgevonden tijdens de zwangerschap en de bevalling;
-het zoeken naar balans tijdens het herstellen van de zwangerschap en de bevalling;
-het omgaan met angst en/of boosheid die mogelijk is ontstaan door de HG-zwangerschap;
-het vinden van de juiste hulpverlener als coaching alleen niet genoeg zou zijn;
-het voorbereiden op een nieuwe zwangerschap.

Mocht je de uitdaging van een nieuwe zwangerschap aan willen gaan, dan wordt je geholpen bij het treffen van zowel praktische als emotionele voorbereidingen. Aan de hand van speciaal door Praktijk Bijzonder opgestelde vragenlijsten en checklists, wordt samen gekeken naar waar nog ‘punten’ te behalen zijn. Na afloop krijg je hiervan via e-mail een verslag toegestuurd wat je ook met je behandelend arts of verloskundige kunt gaan bespreken.

De coachingsessies kunnen normaliter zowel bij jou thuis plaatsvinden als bij Praktijk Bijzonder. Uiteraard kan deze vorm van coaching ook online plaatsvinden via Teams, mocht de reisafstand te groot zijn. ​Voor een eerste gesprek wordt echt de tijd genomen (1 – 1,5 uur), maar uiteraard wordt er ook rekening gehouden met wat jij op dat moment aan kan. Hierna wordt in overleg bepaald hoe het coachingstraject er uit gaat zien. Soms heb je aan één sessie genoeg en soms zijn er meerdere sessies nodig.

 

 

 

Tarief

Los consult: € 90 per uur

Pakketprijs voor 5 uur coaching, zelf naar wens te verdelen over meerdere gesprekken: € 429

Klik hier voor informatie over korting en vergoedingen.

 

AANMELDEN: COACHING NA HG ZWANGERSCHAP

 

Vul dan het formulier in en ik neem contact met je op!

 

 


Praktijk Bijzonder

 

Suzan van Velthoven

 

info@praktijkbijzonder.nl
06-17854671
Groot Zuideveld 152
4271 CD Dussen

 

Klantenservice

Privacyverklaring

Disclaimer

Algemene voorwaarden