COACHING TIJDENS HG ZWANGERSCHAP

 

Coaching tijdens HG zwangerschap

 

Zwangeren met Hyperemesis Gravidarum (HG)  ervaren de zwangerschap meestal niet als een roze wolk. Veelal om de lichamelijke aspecten van de ziekte, maar zeker ook vanwege de emotionele kant.

-Er is vaak veel onbegrip, want “misselijkheid hoort er toch gewoon bij tijdens de zwangerschap”.
-De medische wereld neemt klachten nog steeds niet altijd serieus.
-Schuldgevoelens, frustratie, angst en depressie steken vaak de kop op.

Doordat HG je al genoeg bezig houdt tijdens de zwangerschap, is het volgen van een groepscursus om je voor te bereiden op de bevalling, meestal geen optie. Doordat je lichaam je voor je gevoel in de steek laat, kan er angst voor de bevalling ontstaan, want “kan mijn lichaam dat nog wel aan als het zo afgetakeld is?”

Doordat Suzan van Velthoven van Praktijk Bijzonder zelf twee HG-zwangerschappen heeft doorgemaakt, weet ze als geen ander hoe zwart de wolk kan zijn.

Bovenop de ‘normale’ voorbereiding op de bevalling:

-worden je praktische technieken aangereikt om vermoeidheid en angst de baas te kunnen worden / blijven, zowel tijdens de zwangerschap als tijdens de bevalling;
-en wordt samen met jou gekeken naar de mogelijkheden om, na een negatieve zwangerschapservaring van de geboorte van je kindje een zo positief mogelijke bevallingservaring te maken.

De coachingsessies kunnen zowel bij jou thuis plaatsvinden als bij Praktijk Bijzonder en indien nodig zelfs in het ziekenhuis, mocht je daar worden opgenomen. Uiteraard kan deze vorm van coaching ook online plaatsvinden via Teams, mocht de reisafstand te groot zijn. Voor een eerste gesprek wordt echt de tijd genomen (1 – 1,5 uur), maar uiteraard wordt er ook rekening gehouden met wat jij als HG zwangere op dat moment aan kan. Hierna wordt in overleg bepaald hoe het coachingstraject er uit gaat zien. Soms heb je aan één sessie genoeg en soms zijn er meerdere sessies nodig.

 

 

 

Tarief

Los consult: € 90 per uur

Pakketprijs voor 5 uur coaching, zelf naar wens te verdelen over meerdere gesprekken: € 429

Klik hier voor informatie over korting en vergoedingen.

 

AANMELDEN: COACHING TIJDENS HG ZWANGERSCHAP

 

Vul dan het formulier in en ik neem contact met je op!

 

 


Praktijk Bijzonder

 

Suzan van Velthoven

 

info@praktijkbijzonder.nl
06-17854671
Groot Zuideveld 152
4271 CD Dussen

 

Klantenservice

Privacyverklaring

Disclaimer

Algemene voorwaarden