Niet elke zwangerschap verloopt op een roze wolk. En ook het ouderschap op zich is niet altijd even leuk en gezellig. Het is dan vaak moeilijk om het positieve te blijven zien en zo’n negatieve periode te blijven zien voor wat het is: iets dat uiteindelijk weer over gaat. Een van mijn cliënten zei me laatst na het afsluiten van een kortdurend coachingstraject: “Wat zo fijn is aan jouw coaching, is dat het me niet alleen hielp op het moment dat ik bij jou was. Maar je gaf me ook handvatten zodat het positieve gevoel bleef als ik weer thuis was. Je liep een tijdje met me mee en nu kan ik het gewoon weer alleen. Dat is eigenlijk best apart, want zo maak je jezelf dus overbodig.”

En dat klopt. Een goede coach doet zijn werk op zo’n manier dat de cliënt hem of haar op een gegeven moment niet meer nodig heeft. En dat is mijn passie: mensen weer in hun kracht zetten. Kracht die er altijd al was, maar die voor de cliënt soms even niet zichtbaar is.