STICHTING ZEHG

Hyperemesis Gravidarum (HG) is een latijnse term die gebruikt wordt om een extreme mate van zwangerschapsmisselijkheid en/of overgeven aan te duiden. Door de misselijkheid zijn vrouwen met HG vaak niet goed in staat voldoende voedsel en vocht tot zich te nemen. Gecombineerd met het overmatige overgeven leidt dit vaak tot uitdrogingsverschijnselen en ondervoeding. Voor HG-ers is een zwangerschap dan ook geen roze wolk.

Suzan van Velthoven van Praktijk Bijzonder heeft dit zelf aan den lijve ondervonden en dat was voor haar de reden om zich voortaan in te zetten om vrouwen die HG hebben of gehad hebben te proberen te helpen. Logo Stichting ZEHGEen van de manieren om dit te doen, is door vrijwilligerswerk te doen voor Stichting ZEHG (Zwangerschapsmisselijkheid En Hyperemesis Gravidarum), onder andere als penningmeester binnen het bestuur en als lid van de werkgroepen “Medisch” en “Fondsen”. Deze stichting is opgericht door vrouwen die zelf ook HG in hun zwangerschap(pen) hebben meegemaakt. Zij kregen te maken met onbegrip van medisch personeel, gebrek aan informatie en het gevoel er totaal alleen voor te staan met deze ziekte.

Wil je meer informatie over deze vreselijke zwangerschapsaandoening? Kijk dan zeker op de website van Stichting ZEHG. Of lees er meer over in deze flyer over HG en het HG-magazine. Daarnaast is de stichting ook actief op Facebook en bestaat er een Besloten Facebook groep voor (ex-)HG-ers die zeer actief bezocht wordt. Ook wordt er jaarlijks een lotgenotencontactdag georganiseerd.

 

 


Praktijk Bijzonder

 

Suzan van Velthoven

 

info@praktijkbijzonder.nl
06-17854671
Groot Zuideveld 152
4271 CD Dussen

 

Privacyverklaring

Disclaimer