Gisteren was ik na een succesvol babycoach traject voor een afsluitend gesprek bij een cliënt. De eerste periode na de geboorte was voor deze moeder en haar dochter niet makkelijk geweest. Ook al had ze al best wel veel ervaring met kinderen, een eigen kindje was toch ècht anders geweest dan ze had verwacht. De borstvoeding was niet vanzelf gegaan, dochter was snel overprikkeld geraakt, huilde veel en er waren momenten dat moeder haar dochter gewoon niet begreep.

Tijdens ons eerste gesprek had ze snikkend toegegeven dat ze het zo zwaar vond dat die wolk niet altijd roze was maar ook regelmatig grijs. Ze vertelde me ook dat ze zich er voor schaamde dat er momenten waren dat ze haar kindje en hoe dat die reageerde gewoon echt niet leuk vond. Een paar consulten verder kon ze me vertellen hoe moeilijk ze het had gevonden dat ze er na het vertrek van de kraamverzorgende ineens alleen voor had gestaan. En hoe fijn het was geweest dat ik er toen als babycoach wel voor haar was geweest en haar had kunnen helpen.

Door haar uitleg te geven over het gedrag van haar dochter. Door mee te kijken tijdens de voedingen waardoor haar dochter beter leerde aanhappen. Door haar tips te geven waardoor haar baby minder snel overprikkeld raakte en ze minder ging huilen. Door er gewoon te zijn voor de moeder wanneer ze het nodig had.

Haar verhaal maakte me weer bewust van hoe belangrijk het is dat je als jonge ouder mensen om je heen hebt die je kunnen helpen. Niet alleen fysieke hulp, maar ook mentaal.

“It takes a village to raise a child.”

Wij leven in een tijd waarin dit niet meer vanzelfsprekend is. Gezinnen leven niet altijd meer dicht bij elkaar en al zeker niet meer in hetzelfde huis. Wat natuurlijk prima is, maar het zorgt er vaak wel voor dat jonge ouders bepaalde kennis en ervaring missen die ze vroeger wel hadden opgedaan van hun moeders/oma’s/tantes/buurvrouwen/etc.

Het ouderschap leer je op 3 manieren:

  • door het zelf te ervaren, het gewoon te doen (vaak de moeilijkste manier, die je leert door trial and error);
  • door je voor te bereiden;
  • door het af te kijken bij anderen (voorgeleefd krijgen).

En juist dat laatste missen we vaak, terwijl dat zo’n belangrijke manier van kennis en ervaring opdoen is.

Ik kwam bij deze moeder pas na 2 maanden na de geboorte van haar dochter in beeld. “Had ik jou maar gehad in die eerste weken na mijn bevalling. Gewoon om mee te kijken en ons met die kleine tips en trucs te helpen. Dat had mij en K. zoveel pijn en moeite gescheeld!”

En dat was voor mij de druppel. Ik speel al langer met het idee van begeleidingstrajecten aanbieden en niet alleen meer losse babycoach consulten. Voor een vast bedrag kan ik dan als babycoach 4 volle weken lang tot je beschikking staan. En wat krijg je daar dan voor?

  • een intakegesprek van 1,5 tot 2 uur, waarin ik je alvast praktische tips geef die je meteen toe kunt passen;
  • een Je Geboorte In Kaart consult van 1,5 uur, waarin we de geboorte van je kindje doornemen en je daardoor enorm veel leert over waar het gedrag van je kindje vandaan komt;
  • een vervolggesprek van 1,5 uur waarmee ik je extra houvast biedt en je nog beter je kindje leert begrijpen (je hoeft het dus niet meteen allemaal alleen te doen);
  • de weken erna houden we intensief contact via telefoon, WhatsApp of email om alle vragen die je nog hebt te beantwoorden.

En vooral dat laatste is belangrijk, want de vragen komen vaak pas na een gesprek naar boven, op het moment dat je weer met je kindje alleen bent.

Naast dit Bijzonder Babycoach Pakket blijf ik ook gewoon losse consulten aanbieden. Maar kies je voor het complete begeleidingspakket, dan ben je uiteraard wel goedkoper uit dan wanneer je losse consulten zou boeken.

Rekenvoorbeeld:

  • Bijzonder Babycoach Pakket  € 349,- inclusief btw voor 4 weken intensieve begeleiding
  • 3 losse consulten (5 uur in totaal) kosten € 375,- inclusief btw (€ 75,- per consult) en dan heb je alle extra begeleidingstijd er nog niet eens bij!

Kies dus vandaag nog voor jezelf en voor je kindje! Kies voor bijzondere begeleiding op maat.

Klik hier voor het Bijzonder Babycoach Pakket.